Vistas gaļas un brūno rīsu plovs gatavots cepeškrāsnī

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Vistas gaļas un brūno rīsu plovs gatavots cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

  • Cāļu stilbi Rimi
     500 g
  • Rapšu eļļa I Love Eco
     20 ml
  • Sīpols
     50 g
  • Burkāni
     120 g
  • Turku zirņi Bonduelle
     100 g
  • Vistas buljons
     400 ml
  • Brūnie rīsi Bosto
     200 g
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Ābols
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Čuguna katlā apcep cāļu stilbus.

Pievieno sagrieztu sīpolu un burkānu. Apcep.

Pievieno buljonu un turku zirņus. Ļauj uzvārīties.

Tad pievieno rīsus. Pa virsu liec neattīrītu ķiploku un ābolu.

Uzliec vāku un liec sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, 35 minūtes. 

Tad izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 10 minūtēm, nenoņemot vāku. 

Noņem katlam vāku un uzmanīgi izņem ābolu un ķiploku. 

No plova apakšas paņem vistas gaļu un attīri citā traukā no kaula un ādas. 

Plovu samaisi un pasniedzot pievieno gaļu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti