Vistas pusspārni ar krāsnī ceptiem saldā kartupeļa frī

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vistas pusspārni ar krāsnī ceptiem saldā kartupeļa frī
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Marinēti cāļa pusspārni
     1 kg
  • Saldais kartupelis
     1 kg
  • Kartupeļu ciete
     3 ēdamk.
  • Cajun garšvielu maisījums
     
  • Olīveļļa pēc izvēles
     
  • Sāls pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Nomizo kartupeļus, tad sagriez vienāda biezuma un garuma salmiņos un kārtīgi apviļā kartupeļu cietē.
Liec kartupeļus cepešpannā uz cepampapīra. Pārkaisi ar Cajun garšvielu maisījumu vai Kajēnas pipariem, pārlej ar olīveļļu un liec cepties.

Tikmēr izcep marinētos cāļa pusspārnus uz grila vai cepeškrāsnī. Cep uz grila aptuveni 15–25 minūtes vai cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes un beigās pāris minūtes grila režīmā, lai gaļa apbrūninās. 

Pēc 10–12 minūtēm izņem kartupeļu salmiņus no cepeškrāsns un apmaisi. Tad liec cepties vēl uz 10–12 minūtēm.

Kad kartupeļi gatavi, apkaisi tos ar sāli pēc garšas. Pasniedz ar vistas pusspārniem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes