Vistas šķinķīši krēmīgā šampinjonu mērcē
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Cāļu šķiņķi4 gabali
-
Sviests30 g
-
Eļļa2 Ēdamkarote
-
Sīpols1 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Šampinjoni180 g
-
Sauss baltvīns60 g
-
Tomāti300 g
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Timiāns1 Ēdamkarote
-
Parmezāna sierspēc garšas
Pasniegšanai
-
Rīsipēc garšas
-
Pētersīļipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā sakarsē sviestu un 5 min. no abām pusēm apcep vistas šķinķīšus.
Cepot tos no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.
Noņem no pannas.
Tam pašam sviestam pievieno eļļu un 5 min. apcep smalki sagrieztus sīpolus.
Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un apcep vēl 2 min.
Pievieno sagrieztus šampinjonus, smalki sagrieztus tomātus un baltvīnu, pasautē vēl 5 minūtes.
Pievieno vistas šķiņķīšus un timiānu.
Samazina uguni uz vidēji mērenu un pannai uzliek vāku.
Ļauj vistas šķinķīšiem sautēties mērcē 15-20 minūtes.
Tad pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un pētersīļiem.
Pasniedz ar rīsiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.