Vistas šķinķīši krēmīgā šampinjonu mērcē

  • Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Cāļu šķiņķi
     4 gab.
  • Sviests
     30 g
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Šampinjoni
     180 g
  • Sauss baltvīns
     60 g
  • Tomāti
     300 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Timiāns
     1 ēdamk.
  • Parmezāna siers
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Rīsi
      pēc garšas
  • Pētersīļi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē sviestu un 5 min. no abām pusēm apcep vistas šķinķīšus.

Cepot tos no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.

Noņem no pannas.

Tam pašam sviestam pievieno eļļu un 5 min. apcep smalki sagrieztus sīpolus.

Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un apcep vēl 2 min. 

 

Pievieno sagrieztus šampinjonus, smalki sagrieztus tomātus un baltvīnu, pasautē vēl 5 minūtes. 

 

Pievieno vistas šķiņķīšus un timiānu.

Samazina uguni uz vidēji mērenu un pannai uzliek vāku.

Ļauj vistas šķinķīšiem sautēties mērcē 15-20 minūtes.

 

Tad pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un pētersīļiem.

 

Pasniedz ar rīsiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Arančīnī

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes