Vistas un cūkgaļas iesmiņi ar pitas maizi un dārzeņiem

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Vistas un cūkgaļas iesmiņi ar pitas maizi un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • Atkauloti cāļu šķiņķi bez ādas Rimi
     500 g
  • Atkaulota cūkgaļas krūtiņa šķēlēs Rimi
     320 g
  • Iecienītās garšvielas
     
  • Pitas maize
     4 gab.
  • Grieķu jogurts bez piedevām Rimi
     400 g
  • Garais gurķis
     1 gab.
  • Tomāti
     4 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Eļļa
     
  • Citrons
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Kāpostgalva
     0.25 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi un gardi vistas un cūkgaļas iesmiņi ar svaigu pitas maizi un sezonas dārzeņiem – lieliska izvēle pusdienām vai vakariņām. Izbaudi grilētu garšu katrā kumosā!

Uz dēlīša izliec vistas šķiņķīšus, pārklāj ar pārtikas plēvi un maigi izklapē. Noņem plēvi, uzkaisi iecienītākās garšvielas un sāli.

Pa virsu izklapētajai vistas gaļai vienu pie otras liec bekona šķēlītes. Tad kārtojumu vertikāli sagriez platās strēmelēs un saliec tās vienu uz otras.

Četrus koka iesmiņus iepriekš izmērcē ūdenī. Ik pa dažiem centimetriem izdur tos cauri visām gaļas kārtām un visu konstrukciju liec karstā gaisa friterī: cep 10 minūtes 180 grādos, pēc tam vēl 15 minūtes 200 grādos.

Kad gaļa gatava, sagriez to četrās daļās, griežot starp iesmiem paralēli tiem.

Pagatavo salātus. Tomātus un gurķus sagriez vidēji lielos gabalos un liec bļodā.

Pievieno smalkās strēmelēs sagrieztus kāpostus un sakapātus sīpolus, sāli, piparus, nedaudz eļļas un citrona sulas. Visu samaisi.

Pagatavo mērci, samaisot jogurtu ar rīvētu ķiploku un sāli.

Uz pannas nedaudz uzsildi pitas maizi.

Liec to uz šķīvja, virsū kārtos salātus, gaļas iesmiņu un jogurta mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes