Žagariņi ar kazeņu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Žagariņi ar kazeņu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Žagariņi

  • Skābais krējums
     350 g
  • Ola
     1 gab.
  • Soda
     1.5 tējk.
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Kviešu milti
     550 g
  • Eļļa fritēšanai
     1 L

Mērce

  • Svaigas kazenes
     400 g
  • Cidoniju sīrups
     50 ml
  • Piparmētru lapiņas
      5-6 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rūpīgi sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas tā, lai mīkla neliptu pie rokām un būtu rullējama.

Ar mīklas rulli mīklu izveltnē plānu un veido žagariņus – izgriež trīsstūra formu, tās vidū iegriež caurumu, un vienu trīsstūra galu velk cauri iegriezumam, līdz izveidojas klasiskā "žagariņa" forma.

Cepumus vāra iepriekš sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Kad žagariņi gatavi, tos liek caurdurī vai uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Mērces sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Atdzisušus apkaisa ar pūdercukuru, pārlej ar kazeņu mērci vai jogurtu un svaigām ogām. 

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli