Žagariņi ar kazeņu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Žagariņi ar kazeņu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Žagariņi

  • Skābais krējums
     350 g
  • Ola
     1 gab.
  • Soda
     1.5 tējk.
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Kviešu milti
     550 g
  • Eļļa fritēšanai
     1 L

Mērce

  • Svaigas kazenes
     400 g
  • Cidoniju sīrups
     50 ml
  • Piparmētru lapiņas
      5-6 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Rūpīgi sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas tā, lai mīkla neliptu pie rokām un būtu rullējama.

Ar mīklas rulli mīklu izveltnē plānu un veido žagariņus – izgriež trīsstūra formu, tās vidū iegriež caurumu, un vienu trīsstūra galu velk cauri iegriezumam, līdz izveidojas klasiskā "žagariņa" forma.

Cepumus vāra iepriekš sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Kad žagariņi gatavi, tos liek caurdurī vai uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Mērces sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Atdzisušus apkaisa ar pūdercukuru, pārlej ar kazeņu mērci vai jogurtu un svaigām ogām. 

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).