Zandarta en papilote

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Zandarta en papilote
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja
     500 g
  • Tomāti
     2 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Bulgurs
     300 g
  • Sviests
     50 g
  • Baltvīns
     100 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa pirmā spieduma
      nedaudz
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bulguru uzbriedini siltā ūdenī (1:2) aptuveni 20 minūtes.

Zandartu sagriez 3 līdzīgās porcijās.

Sagatavo no cepampapīra 3 lielas kvadrāta sloksnes.

Katrā sloksnē pa vidu liec zivi, bulguru, uzgrieztus dārzeņus.

Tad vienmērīgi uzslaki baltvīnu un nedaudz olīveļļas un pa virsu uzliec pikucī sviesta. Pievieno sāli un piparus.

Cepampapīru rūpīgi sasien saišķī, vai aiztaisa ar koka iesmiņu/zobu bakstāmo. Liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes