Zandarta fileja ar citronzāles mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Zandarta fileja ar citronzāles mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Sviests
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Terijaki garšvielu maisījums
      pēc garšas

Mērce

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Citronzāle
     0.5 gabali
  • Sauss baltvīns
     30 ml
  • Sāls
     0.33 Tējkarotes
  • Saldais krējums
     200 g

Piedevas

  • Jasmīna rīsi
     220 g
  • Pākšu pupiņas
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zandarta fileju pārgriez uz pusēm un nosusini.

Pannā liec sviestu ar olīveļļu un karsē.

Filejas pārkaisi ar garšvielām un sākumā liec ar ādu uz leju.

Tad uz vidējas liesmas cep 2 minūtes no katras puses.

 

Paralēli pagatavo mērci.

Olīveļļā sautē smalki sakapātu sīpolu un citronzāli.

Pievieno baltvīnu un reducē uz pusi.

Pielej saldo krējumu un pieliec sāli.

Pavāri, līdz mērce sāk biezēt.

Pasniedzot mērci nokās caur smalku sietu.

 

Pasniedz zandartu ar novārītiem rīsiem, mērci un 3 minūtes novārītām pākšu pupiņām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes