Zandarts ar kartupeļu biezeni

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Zandarts ar kartupeļu biezeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Zandarts

  • Zandarta filejas
     600 g
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Saulespuķu eļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas

Biezenis

  • Kartupeļi
     800 g
  • Sakapāti svaigie zaļumi
     3 ēdamk.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Sviests
     50 g
  • Silts piens
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Baltvīns
     200 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)

Pasniegšanai

  • Laims
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus, sagriez uz pusēm vai četrām daļām. Novāri.
Pievieno siltu pienu, sviestu, zaļumus, ķiploku pulveri un sāli. Sastampā.
Paralēli uzvāri mērci un apcep zivi.
Mērcei: katliņā lej vīnu un tvaicē, līdz tas novārās uz pusi, liec sāli un cukuru un pielej saldo krējumu. Vāri, līdz mērce sāk biezēt.
Zivs filejas cep sakarsētā pannā ar sviestu un eļļu.
Sāc, liekot ar ādu uz leju 2 minūtes, apgriez un cep vēl 1-2 minūtes.
Pasniedz visu kopā.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti