Sastāvdaļas
Zandarts
-
Zandarta filejas600 g
-
Sviests1 ēdamk.
-
Saulespuķu eļļa2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
Biezenis
-
Kartupeļi800 g
-
Sakapāti svaigie zaļumi3 ēdamk.
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
-
Sviests50 g
-
Silts piens100 ml
-
Sālspēc garšas
Mērce
-
Baltvīns200 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs1 šķipsniņa (-s)
Pasniegšanai
-
Laims1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo kartupeļus, sagriez uz pusēm vai četrām daļām. Novāri.
Pievieno siltu pienu, sviestu, zaļumus, ķiploku pulveri un sāli. Sastampā.
Paralēli uzvāri mērci un apcep zivi.
Mērcei: katliņā lej vīnu un tvaicē, līdz tas novārās uz pusi, liec sāli un cukuru un pielej saldo krējumu. Vāri, līdz mērce sāk biezēt.
Zivs filejas cep sakarsētā pannā ar sviestu un eļļu.
Sāc, liekot ar ādu uz leju 2 minūtes, apgriez un cep vēl 1-2 minūtes.
Pasniedz visu kopā.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.