Ziemassvētku cepetis

  • Gatavošana 5h
  • Viegli
Ziemassvētku cepetis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas kakla karbonāde
     1.5 kg
  • Sinepes
     1.5 ēdamk.
  • Provansas garšaugu maisījums Rimi Smart
     10 g
  • Kartupeļu garšviela Rimi Smart
     25 g
  • Kālis
     500 g
  • Selerijas sakne
     500 g
  • Kartupeļi
     1 kg
  • Kāposti Briseles
     400 g
  • Rapšu eļļa Rimi Smart
     2 ēdamk.
  • Rozmarīns Rimi Smart
     12 g
  • Saldais krējums Rimi 35%
     200 ml
  • Salāti Rimi bistro
     150 g
  • Ogu maisījuma ievārījums Rimi Smart
     1 ēdamk.
  • Kviešu milti Rimi Smart
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izdevīgs un garšīgs Ziemassvētku cepetis – aromātiska cūkgaļa ar kraukšķīgiem ceptiem dārzeņiem un krēmīgu mērci. Lēti, sātīgi un eleganti – ideāli svētku galdam, lai pārsteigtu ģimeni un viesus!

Sākumā sagatavo gaļu: karbonādes gabalu sasien ar pārtikas diegu, lai taukainās daļas cieši pieskartos liesajām.

Pēc tam to ierīvē ar sinepēm un apviļā Provansas maisījuma un kartupeļu garšvielās.

Gaļu liek cepampannā un ielej pavisam nedaudz ūdens, ko cepšanas laikā pēc vajadzības papildina.

Cep 160-170 grādos 3-4 stundas (mitrā vidē vai liekot cepeša traukā).

Beigās gaļu var izņemt no trauka un nedaudz apdedzināt augstākā temperatūrā – 180-200 grādos 10-15 minūtes.

Kartupeļus sagriež daiviņās, kāli un seleriju nomizo un sagriež gabalos, bet Briseles kāpostiem noņem ārējās lapas.

Visus dārzeņus liek cepampannā, pārlej ar eļļu un pārkaisa ar sāli un rozmarīnu.

To visu cep 220 grādos 35–40 minūtes.

Kad cepetis gatavs, izmanto cepampannā izveidojušos buljonu mērces pagatavošanai: karsē to nelielā katliņā, iebiezina ar miltiem, pievieno ievārījumu un nedaudz ūdens, pēc tam vāra līdz mērce reducējusies un ieguvusi krēmīgu konsistenci.

Noslēgumā pievieno saldo krējumu un mērci uzsilda.

Pasniedz cepeti kopā ar dārzeņiem, mērci un svaigiem salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nūdeļu zupa burkā

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes