Ziemeļbriežu kūciņas uz kociņa jeb cake pops
-
Gatavošana 2h
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Mafinu maisījums1 paciņa (-s)
-
Eļļa50 ml
-
Ūdens100 ml
-
Sviests90 g
-
Pūdercukurs2 ēdamk.
-
Šokolādes tāfelīte100 g
-
Citrons1 gab.
Dekorēšanai
-
Salmiņi ar sezama sēklāmkociņu vietā
-
Šokolādes gabaliņiacīm
-
Sāļie kliņģerīširagiem
-
Skittles konfektesdegunam
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Jautrā ziemeļbriežu kūciņu jeb cake pops recepte ir ideāli piemērota kopīgai gatavošanai kopā ar bērniem, un tās lieliski papildinās svētku galdu ballītēs.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
Mafinu maisījumam pievieno ūdeni un eļļu, samaisa un lej kūkas formā. Liek cepties 15 minūtes. Kad kūka ir izcepusies, ļauj tai atdzist, pēc tam to sadrupina mazos gabaliņos.
Tikmēr izkausē šokolādi. Saputo sviestu kopā ar pūdercukuru, līdz iegūst krēmīgu masu.
Sadrupinātajai kūkai iespiež pusi citrona sulas, tad sajauc ar saputoto sviesta un pūdercukura masu, līdz iegūst lipīgu un mīkstu maisījumu, kuru var viegli veidot.
No maisījuma veido nelielas bumbiņas (cake pops formā), pielāgojot izmēru vēlamajam gala rezultātam.
Iemērc sezama sēklu salmiņa vienu galu šokolādē un ievieto to cake pop, lai tas pielīp un kalpo kā kociņš.
Ievieto ledusskapī, lai kociņi un bumbiņas nostiprinātos un atdzistu.
Iemērcē katru bumbiņu izkausētā šokolādē, lai pilnībā pārklātu to ar glazūru.
Liek uz papīra vai novieto vertikāli, līdz šokolāde sacietē.
Kad šokolāde ir vēl nedaudz mīksta, pievieno dekorējumus pēc izvēles. Ļauj cake pops pilnībā sacietēt, atdzist, pirms tos pasniedz.