Zivju rasols

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Zivju rasols

Sastāvdaļas

  • olas
     2 gab.
  • Matjē siļķes fileja (200 g)
     200 g
  • neliels sīpols
     1 gabali
  • smalki sakapātas dilles
     2 ēdamk.
  • kartupeļi
     3 gabali
  • crème fraiche
     50 g
  • majonēze
     2 ēdamk.
  • kaviārs
     2 ēdamk.
  • pipari
     
  • sāls
     

Servēšanai

  • rupjmaize vai sausmaize
     0

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zivju rasols ar ideālu garšu buķeti: siļķe, svaigs krējums, majonēze, kaviārs, kartupeļi un cieti vārīta ola. Ātri sasmalcina un samaisa kopā visas sastāvdaļas un pasniedz uz rupjmaizes vai sausmaizes.

Uzvāra olas - cieti vārītas (apmēram 9 minūtes)

Siļķi sagriež mazākos gabaliņos.

Nomizo un sasmalcina sarkano sīpolu.

Smalki sagriez dilles.

Sagriez kartupeļus un olas mazos gabaliņos. Sajauc siļķi ar sīpoliem, dillēm, kartupeļiem, olām, skābo krējumu, majonēzi un ikriem.

Papildina ar pipariem un sāli pēc vajadzības.
Servēšanai: Pasniedz, piemēram, uz rupjmaizes vai sausmaizes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes