Aitu gana pīrāgs

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Aitu gana pīrāgs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Saldais krējums
     200 g
  • Piens
     200 ml
  • Sviests
     100 ml
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Burkāni
     2 gab.
  • Jēra maltā gaļa
     1 kg
  • Buljons vai baltvīns
     150 ml
  • Konservēta kukurūza
     100 g
  • Zaļie zirnīši
     100 g
  • Selerijas kāts
     1 gabali
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Timiāns vai rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri kartupeļus ar visu mizu. 

Atsevišķā katliņā uzsildi pienu ar saldo krējumu, pieliec klāt sāli.

Izvārītos kartupeļus uzreiz nomizo, tad liec mikserī vai izmīci. Kartupeļiem pievieno klāt sviestu un savārīto pienu. 

Visu samaisi biezenī un pievieno sāli pēc garšas. 

Sīpolu un ķiploku sagriez smalkāk un liec uz karstas pannas apsautēties. 

Burkānus un selerijkātu sagriez mazos kubiņos, tad pievieno pannā pie apceptajiem sīpoliem. Pievieno arī tomātu pastu un visu apcep aptuveni 5 minūtes, uz vidēji lielas uguns. 

Pievieno klāt malto gaļu un garšaugus, visu apcep uz vidēji lielas uguns, aptuveni 10 minūtes. Pievieno klāt buljonu vai baltvīnu un liec zem vāka sutināties (aptuveni 30 minūtes). 

Pievieno klāt zaļos zirnīšus un kukurūzu, izmaisi un liec cepamtraukā visu masu. 

Pāri vienmērīgi pārklāj biezeni un liec krāsnī uz 10 minūtēm, 180 grādos.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes