Sastāvdaļas
Miltu mīkla
-
Kviešu milti120 g
-
Ūdens200 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Risotto bumbiņas
-
Iepriekš sagatavots Risotto400 g
-
Smalkā rīvmaize300 g
-
Rafinēta rapšu eļļa300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Arančīnī
Miltu mīkla: visas sastāvdaļas liec bļodā un kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu, līdz izveidojas pankūku masai līdzīga konsistence.
No auksta risoto veido nelielas bumbiņas.
Apmērcē tās miltu mīklā un apviļā rīvmaizē.
Uzkarsē katliņā 300 g rapšu eļļas līdz 190 grādiem.
Liec cepties bumbiņas pa vienai, līdz rīvmaize apkārt ir sacepusies brūna un kraukšķīga.
Nosusini virtuves dvielī.
Pirms pasniegšanas bumbiņas vari uzsildīt krāsnī 180 grādos 6–8 minūtes.