Arbūza un prošuto salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     2 ēdamk.
  • Piparmētra
     15 g
  • Apelsīnu miziņa
     0.5 tējk.
  • Apelsīnu sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Arbūzs bez sēklām
     0.5 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Prošuto
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas apcep mandeles, līdz tās ir zeltaini brūnas (apmēram 5 min).

Bļodā sajauc sasmalcinātas apceptās mandeles, sagrieztas piparmētru lapas, sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, olīveļļu un sāli.

Lielā bļodā sagriež arbūzu kubiņos. 

Pievieno baltvīna etiķi un sāli un samaisa.

Salātus kārto uz šķīvja  – liek arbūzu, pievieno sagrieztu prošuto, pa virsu pārlej mandeļu mērci.

Līdzīgas receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Steiks ar dateļu mērci

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Krēmsiera krēms maizītēm

1h 10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Cepta feta ar medu

35min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes