Arbūza un prošuto salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     2 ēdamk.
  • Piparmētra
     15 g
  • Apelsīnu miziņa
     0.5 tējk.
  • Apelsīnu sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Arbūzs bez sēklām
     0.5 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Prošuto
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas apcep mandeles, līdz tās ir zeltaini brūnas (apmēram 5 min).

Bļodā sajauc sasmalcinātas apceptās mandeles, sagrieztas piparmētru lapas, sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, olīveļļu un sāli.

Lielā bļodā sagriež arbūzu kubiņos. 

Pievieno baltvīna etiķi un sāli un samaisa.

Salātus kārto uz šķīvja  – liek arbūzu, pievieno sagrieztu prošuto, pa virsu pārlej mandeļu mērci.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli