Arbūza un prošuto salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     2 Ēdamkarote
  • Piparmētra
     15 g
  • Apelsīnu miziņa
     0.5 Tējkarotes
  • Apelsīnu sula
     2 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Arbūzs bez sēklām
     0.5 gab.
  • Baltā vīna etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Prošuto
     60 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas apcep mandeles, līdz tās ir zeltaini brūnas (apmēram 5 min).

Bļodā sajauc sasmalcinātas apceptās mandeles, sagrieztas piparmētru lapas, sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, olīveļļu un sāli.

Lielā bļodā sagriež arbūzu kubiņos. 

Pievieno baltvīna etiķi un sāli un samaisa.

Salātus kārto uz šķīvja  – liek arbūzu, pievieno sagrieztu prošuto, pa virsu pārlej mandeļu mērci.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Ābolu burgers

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes