Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Asinsdesa ar pērļu grūbām Rēzeknes gaļas kombināts450 g
-
Olas2 gab.
-
Kviešu milti4 ēdamk.
-
Rīvmaize4 ēdamk.
-
Neitrālas garšas eļļa (fritēšanai)1 L
Mērce
-
Sīpols1 gab.
-
Selerijas1 kāts
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sviests2 ēdamk.
-
Sviests (iebiezināšanai)2 ēdamk.
-
Upenes400 g
-
Upeņu vīns100 ml
-
Vistas buljons300 ml
-
Sālspēc garšas
-
Cukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestā apcep sīpolu un seleriju, pievieno ķiploku.
Pielej vīnu un novāri uz pusi.
Pieliec upenes un buljonu.
Vāri, līdz ogas kļuvušas mīkstas un apjoms samazinājies uz pusi.
Tad sablendē un izberz caur sietu.
Masu liec atpakaļ katliņā un uzkarsē, noregulē garšu, pieliekot sāli un cukuru.
Visbeidzot pievieno sviestu, lai mērci iebiezinātu.
Asinsdesai noņem ādu un ar rokām samīci viendabīgā masā un savel četras apaļas bumbas.
Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem.
Bumbas panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē.
Vāri (fritē), kamēr bumbas kļūst zeltaini brūnas.
Pasniedz siltu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.