Aukstā biešu zupa

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Aukstā biešu zupa
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes
     700 g
  • Kartupeļi
     400 g
  • Garais gurķis
     1 gabali
  • Zirnīši (svaigi, izlobīti vai sasaldēti un atlaidināti)
     2 Šķipsniņa
  • Vārītas olas
     3 gab.
  • Etiķis 9%
     1 Ēdamkarote
  • Ūdens
     2.5 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Loki
     1 sauja (-s)
  • Dilles
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes un kartupeļus nomazgā un izvāra gatavus. Zirnīšus izloba no pākstīm.

Vienu mazu bietīti sablenderē kopā ar ūdeni, pievienojot etiķi, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Izvārītās bietes un kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Arī gurķi sagriež tikpat lielos gabaliņos.

Dārzeņiem pievieno zirnīšus un ar bieti sablenderēto ūdeni (izteiktākai krāsai).

Pievieno kādu sauju zaļumu – smalki sagrieztus lociņus un dilles.

Auksto zupu uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest.

Pasniedzot pievieno sagrieztas vārītas olas – vislabāk tieši pirms pasniegšanas, lai tās nezaudētu krāsu.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti