Auzu miltu pankūkas

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Auzu miltu pankūkas
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Auzu milti
     260 g
  • Lazdu rieksti
     30 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Cepamais pulveris
     2 Tējkarotes
  • Kanēlis
     0.25 Tējkarotes
  • Apelsīna miza
     0.5 gabali
  • Ola
     1 gab.
  • Medus
     40 g
  • Kefīrs
     40 ml
  • Sviests
     15 g
  • Olu baltumi
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī liec lazdu riekstus un sablendē, lai veidojas miltu konsistence (neblendē par ilgu, jo tad rieksti pārvērtīsies sviestā).

Izsijā caur sietu bļodā, kur pievieno auzu miltus, sāli, kanēli, cepamo pulveri un smalki sarīvētu apelsīna mizu. Samaisi.

Izveido centrā iedobi, tajā liec olu, pusi kefīra, medu un taukvielas.

Maisot ar rokas putojamo slotiņu, veido viendabīgu mīklu.

Kad tā kļūst stingrāka, iemaisi atlikušo kefīru.

Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās, bet vijīgās putās un iecilā mīklā. 

 

Sakarsē pannu, noregulē vidēju karstumu un liec cepties nelielas pankūkas.

Apgriez tad, kad apakša ir zeltaina, virspusē redzami burbulīši un pankūkas ir gandrīz izcepušās. 

Pasniedz, kā vēlies – mēs ēdam ar karameli un ievārījumu vai ar mandeļu sviestu un dateļu sīrupu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Omlete ar sparģeļiem

20min • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti