Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Aveņu-jogurta kūka
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Avenes Rimi saldētas800 g
-
Jogurts bez piedevām350 g
-
Cukurs200 g
-
Ūdens200 ml
-
Iebiezināts piens Rimi ar cukuru100 g
-
Želatīns60 g
-
Ūdens220 ml
-
AvenesDekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svinīga aveņu-jogurta kūka – ideāls Latvijas svētku saldais akcents! Sarkano aveņu slānis un baltais jogurts veido gardu, patriotisku kombināciju, kas izskatās tik eleganti, cik garšo. Perfekta izvēle Latvijas dzimšanas dienas galdam!
Šajā receptē izmantota 18 cm kūkas forma, bet var izvēlēties arī 20 cm. Ja forma ir lielāka, recepte jāpārveido 10–12 porcijām.
Atkausē avenes un liec blendera krūzē. Uzvāri ūdeni ar cukuru, lai savārās sīrups.
Lej karsto sīrupu virsū avenēm un samal blenderī.