Āzijas ķirbju biezzupa
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Saulespuķu eļļacepšanai
-
Ķirbis1.5 kg
-
Sīpols1 gabali
-
Ingvers1 Ēdamkarote
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Citronzāle1 gab.
-
Sarkanā karija pasta3 Ēdamkarote
-
Kokosriekstu piens400 ml
-
Dārzeņu buljons850 ml
-
Laims1 gabali
-
Cukurs1 Ēdamkarote
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Čili pipars1 gab.
-
Koriandrspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē krāsni līdz 200 °C.
Sagrieztu ķirbi liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu. Cep 25–30 min., līdz mīksts.
Pa to laiku uzkarsē katlā eļļu. Pievieno sagrieztu sīpolu, ingveru, ķiploku un citronzāli.
Sautē uz lēnas uguns, līdz sīpols kļuvis mīksts.
Pievieno karija pastu un vēl 1 min. pasautē.
Noņem no uguns.
Pievieno gatavo ķirbi, pielej kokosriekstu pienu (atstājot dažas karotes pasniegšanai) un buljonu.
Ar blenderi viendabīgi sablenderē.
Liek atpakaļ sildīties.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus, laima sulu un cukuru.
Dekorē ar atlikušo kokosriekstu pienu, čili un koriandru.