Āzijas ķirbju biezzupa

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Saulespuķu eļļa
      cepšanai
  • Ķirbis
     1.5 kg
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ingvers
     1 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citronzāle
      1 gab.
  • Sarkanā karija pasta
     3 Ēdamkarote
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Dārzeņu buljons
     850 ml
  • Laims
     1 gabali
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Koriandrs
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C.

Sagrieztu ķirbi liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu. Cep 25–30 min., līdz mīksts.

Pa to laiku uzkarsē katlā eļļu. Pievieno sagrieztu sīpolu, ingveru, ķiploku un citronzāli.

Sautē uz lēnas uguns, līdz sīpols kļuvis mīksts.

Pievieno karija pastu un vēl 1 min. pasautē.

Noņem no uguns.

Pievieno gatavo ķirbi, pielej kokosriekstu pienu (atstājot dažas karotes pasniegšanai) un buljonu.

Ar blenderi viendabīgi sablenderē. 

Liek atpakaļ sildīties.

Pēc garšas pievieno sāli, piparus, laima sulu un cukuru.

Dekorē ar atlikušo kokosriekstu pienu, čili un koriandru.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Pesto zupa

1h • Viegli

Boršča zupa

2h 20min • Vidēji grūti
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Siltie garneļu un kvinojas salāti

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Meža sēņu - puravu pīrāgs

3h • Vidēji grūti