Āzijas nūdeļu salāti ar brokoļiem un grilētu tunci

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Āzijas nūdeļu salāti ar brokoļiem un grilētu tunci

Sastāvdaļas

Tuncis

  • sezama eļļa
     1 ēdamk.
  • japāņu sojas mērce
     1 ēdamk.
  • pipari
     
  • svaigs tuncis
     280 g
  • eļļa
     2 tējk.

Nūdeļu salāti

  • stikla nūdeļu porcija
     100 g
  • gurķis
     1 gab.
  • burkāns
     1 gabali
  • brokoļi ( apm. 250 g)
     125 g
  • sarkanā paprika
     0.5 gab.

Mērce

  • ķiploka daiviņa
     1 daiva (-s)
  • rīvēts ingvers
     0.5 ēdamk.
  • sezama eļļa
     0.5 ēdamk.
  • japāņu sojas mērce
     1.5 ēdamk.
  • saldā čili mērce
     1.5 ēdamk.
  • svaigi spiesta citrona sula
     1 ēdamk.
  • kokosriekstu piens
     100 ml
  • sāls
     0.5 tējk.

Dekorēšana

  • novārīta kukurūzas vālīte
     1 gab.
  • avokado
     1 gabali
  • Indijas rieksti
     50 g
  • buntīte koriandra vai pētersīļu
     0.5 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigu nūdeļu salāti ar grilētu tunci. Gardi, vienkārši un ātri pagatavojami, neskatoties uz daudzajām sastāvdaļām. Nedrīkst aizmirst garšīgo saldā čili mērci un kokosriekstu pienu un pārkaisiet ar kukurūzu, avokado un kraukšķīgiem riekstiem.
Tuncis: Sajauc marinādei sezama eļļu, japāņu soju, umami garšvielas un piparus. Ieliek tunci marinādē un ļauj nostāvēties apmēram 10 minūtes.
Nūdeļu salāti: Pagatavo stikla nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ieliek sietiņā un noskalo aukstā ūdenī, kārtīgi nokāš. Gurķi sagriež gareniskās daiviņās. Burkānus nomizo un sagriež strēmelēs. Brokoļus sagriež nelielos gabalos. Papriku sagriež strēmelēs. Bļodā sajauc kopā nūdeles un dārzeņus.
Mērce: Nomizo un smalki sarīvē ķiplokus un ingveru. Sajauc bļodā kopā ar sezama eļļu, japāņu soju, saldo čili mērci, laima sulu un kokosriekstu pienu. Pievieno sāli. Mērci iemaisa nūdeļu salātos.
Dekorē: Nogriež kukurūzas graudus un apcep uz pannas līdz zeltainai nokrāsai. Sadala avokado, izņem kauliņu un izņem mīkstumu. Sagriež to šķēlēs.
Tuncis: Izņem tunci no marinādes. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep tunci no katras puses 30 sekundes. Tunci sagriež 1–2 cm biezās šķēlēs.
Pasniedz stikla nūdeļu salātus ar grilētu tunci, ceptu kukurūzu un avokado. Pārkaisa ar Indijas riekstiem un koriandru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti