Baklažāni itāļu gaumē

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Baklažāni itāļu gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Baklažāni
     2 gab.
  • Milti
     10 ēdamk.
  • Olas
     2 gabali
  • Piens
     5 ēdamk.
  • Panko vai cita rīvmaize
     15 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 Cepšanai
  • Picas mērce
     100 g
  • Mozzarella
     200 g
  • Vidusjūras vai picas garšviela
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls, pipari
     1 Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādiem.
Baklažānus sagriez 1 cm biezās šķēlēs, pārkaisi ar sāli un pipariem.
Sagatavo trīs bļodiņas: vienā liec miltus, otrā – ar pienu sakultu olu, trešajā rupji maltu rīvmaizi bez garozas.
Baklažāna šķēli apvārti miltos, tad iemērc olu maisījumā, apviļā rīvmaizē un liec pannā, kurā ieklāts cepampapīrs.
Katru šķēli apšļaksti ar dažiem pilieniem olīveļļas.
Cep krāsnī, līdz rīvmaize kļūst brūngana.
līdz rīvmaize kļūst brūngana. Ļauj atdzist 10 minūtes, tad pārzied katru šķēlīti ar picas mērci, uzliec šķēlīti siera un uzkaisi garšvielu maisījumu.
Cep vēlreiz krāsnī, līdz siers burbuļo.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti