Sastāvdaļas
-
Karpa1 gab.
-
Sviests70 g
-
Olīveļļacepšanai
-
Sāls, citronpiparipēc garšas
-
Burkāns1 gab.
-
Selerijas sakne0.5 gab.
-
Pētersīļa sakne1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Kolrābis1 gab.
-
Baltvīns200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Baltvīnā sautēta karpa ar dārzeņu spageti – viegls, aromātisks ēdiens, kas apvieno svaigus dārzeņus un zeltainu zivi, radot izsmalcinātu Vidusjūras garšu.
Noņem karpai zvīņas, izfilē, pārkaisi garšvielas. Sagriez zivi gabaliņos.
Karpu apcep sviestā un eļļā no abām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina, bet nav pilnīgi gatava.
Dārzeņus sagriez garenās spageti līdzīgās smalkās strēmelēs, pievieno garšvielas, apcep sviestā un eļļā.
Uz dārzeņiem kārto karpas gabaliņus, pārlej baltvīnu un sautē, līdz dārzeņi un zivs ir gatavi.
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.