«Banh xeo» (rīsu pankūkas ar dārzeņiem un garnelēm)

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
«Banh xeo» (rīsu pankūkas ar dārzeņiem un garnelēm)
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pankūkas

  • Rīsu milti
     170 g
  • Kokosriekstu piens I Love Eco
     280 ml
  • Ūdens
     280 ml
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml

Pildījums

  • Zemesriekstu eļļa
     6 ēdamk.
  • Salāti Pak Choi
     125 g
  • Broccolini (mazi brokoļi)
     125 g
  • Terijaki mērce
     4 ēdamk.
  • Šitake sēnes
     125 g
  • Svaigas tīģergarneles
     16 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi rīsu miltus ar sāli un kokosa pienu, lai nav kunkuļu.

Pielej ūdeni, samaisi un atstāj uz 1 stundu.

Pannā sakarsē eļļu, lai tā ir ļoti karsta, un lej iekšā kausiņu mīklas.

Cep uz lielas liesmas, kamēr paliek zeltaina no vienas puses, uzmanīgi apgriez un cep, kamēr zeltaina arī no otras.

Noņem un liec uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.

Pildījumam pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un liec iekšā pak čoi (sagrieztus 5 mm gabalos) un broccolini (sagrieztus gabalos). 

Cep, kamēr kļūst mīkstāki, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.

Pielej terijaki un pasautē uz lielas liesmas, lai mērce reducējas uz divreiz mazāku apjomu. Noņem nost.

Tajā pašā pannā liec 4 ēd. k. eļļas un uz lielas liesmas cep sēnes (sagrieztas) ar garnelēm un sāli.

Kad gandrīz jau gatavs, pieliec sakapātus pētersīļus un ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), iemaisi un beidz cept.

Pasniedz pankūku ar terijaki dārzeņiem apakšā un garnelēm virsū.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti