«Banh xeo» (rīsu pankūkas ar dārzeņiem un garnelēm)

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pankūkām

  • Rīsu milti
     170 g
  • I love eco kokosriekstu piens
     280 ml
  • Ūdens
     280 ml
  • Sāls
      šķipsna
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml

Pildījumam

  • Zemesriekstu eļļa
     6 ĒK
  • Pok choi salāti (Āzijas kāposts), sagriezti 5 mm gabalos
     125 g
  • Broccolini (mazi brokoļi), sagriezti gabalos
     125 g
  • ICA terijaki mērce
     4 ĒK
  • Šitake sēnes, sagrieztas
     125 g
  • Svaigas tīģergarneles
     16 gab.
  • Ķiploks, izspiests vaur ķiplokspiedi
     2 daiviņa
  • Sakapāti pētersīļi
     1 sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi rīsu miltus ar sāli un kokosa pienu, lai nav kunkuļu.

Pielej ūdeni, samaisi un atstāj uz 1 stundu.

Pannā sakarsē eļļu, lai tā ir ļoti karsta, un lej iekšā kausiņu mīklas.

Cep uz lielas liesmas, kamēr paliek zeltaina, no vienas puses, uzmanīgi apgriez un cep, kamēr zeltaina, arī no otras.

Noņem un liec uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.

Pildījumam pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un liec iekšā pok čoi un broccolini. 

Cep, kamēr kļūst mīkstāki, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.

Pielej terijaki un pasautē uz lielas liesmas, lai mērce reducējas uz divreiz mazāku apjomu. Noņem nost.

Tajā pašā pannā liec 4 ēd. k. eļļas un uz lielas liesmas cep sēnes ar garnelēm un sāli.

Kad gandrīz jau gatavs, pieliec pētersīļus un ķiploku, iemaisi un beidz cept.

Pasniedz pankūku ar terijaki dārzeņiem apakšā un garnelēm virsū.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!