Bekonā ietītas cūkas lāpstiņas cepetis ar krāsnī ceptām saknēm

  • Gatavošana 2h 5min
  • Vidēji grūti
Bekonā ietītas cūkas lāpstiņas cepetis ar krāsnī ceptām saknēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kūpināts bekons
     100 g
  • Cūkas lāpstiņa bez kaula
     1 kg
  • Sāls gaļai
     1 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     2 Ēdamkarote
  • Medus
     1 Ēdamkarote
  • Krāsainie burkāni
     1 kg
  • Kālis
     1 Gabali
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sāls dārzeņiem
     0.5 Tējkarotes
  • Citrona miziņa
     1 gabali
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ķiploks
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšo pēc svētkiem!

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Cūkas lāpstiņas gaļas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un medu.

Uz darba virsmas izklāj folijas loksni. Uz folijas izveido bekona „paklāju” tik garu un platu, lai varētu ierullēt cūkas lāpstiņas gabalu. Ietin gaļu bekonā un folijā. Liec čuguna katlā ar vāku, pielej 200 ml ūdens un cep krāsnī 1,5 h.

Pa to laiku sagatavo saknes. Notīri vai vienkārši nomazgā burkānus un kāli un sagriez mazākos, vienādos gabalos. Ieber cepamajā pannā, pielej eļļu, pārkaisi ar sāli un pievieno rozmarīnu un ķiploku ar visu mizu. Dārzeņus liec cepties

Dārzeņus liec cepties 40 minūtes pirms cepeša gatavošanas beigām, lai visu pagatavotu kopā. 

Izņem no krāsns un pasniedz.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes