Bezglutēna pasta ar sojas mērci

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Bezglutēna pasta ar sojas mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bezglutēna pasta
     300 g
  • Sojas granulas
     70 g
  • Buljona kubiņi Rimi ar dārzeņiem
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Provansas garšaugu maisījums Rimi Smart
     1 tējk.
  • Konservēti tomāti savā sulā Rimi
     400 g
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez burkānus smalkos kubiņos.

Sīpolu un ķiploku sasmalcina.

Katliņā uzvāri 700ml ūdeni, pievieno buljona kubiņu. Gatavajā buljonā ieber sojas granulas un pāris minūtes uzbriedini. Pēc tam nokās lieko šķidrumu, buljonu saglabājot atsevišķā traukā.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep burkānus. Pēc mirkļa pievieno sīpolus, noslēgumā ķiploku un sojas granulas. Pievieno paprikas pulveri, turpini cept ik pa brīdim apmaisot.

Visam pievieno tomātus savā sulā, čili pārslas, provansas garšvielu maisījumu un buljonu. Uzliek vāku un uz lēnas uguns turpina sautēt.

Vāri pastu – liec vārīties lielu ūdens daudzumu, pievieno sāli un, kad ūdens kārtīgi burbuļo, pievieno pastu, ik pa brīdinam apmaisi un vāri pēc norādēm uz iepakojuma.

Nokās pastu un pasniedz ar mērci un svaigu baziliku.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes