Biešu krēmzupa ar kazas sieru

  • Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti
Biešu krēmzupa ar kazas sieru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Bietes
     6 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Kazas siers
     100 g
  • Garšaugi (dilles, pētersīlis)
     1 bunte (-s)
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Šalotes sīpols
     2 gabali
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sarkanā vīna etiķis vai ābolu etiķis
     50 ml
  • Sezama sēklu eļļa
     50 ml
  • Sezama sēklas
     1 sauja (-s)
  • Eļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes nomazgā, sagriez 6 daļās, pārlej pāri nedaudz eļļu un sāli, tad liec krāsnī cepties līdz mīkstas – 180 grādos (90 – 120 minūtes).

Sagriez smalkāk sīpolus un ķiploku, klāt liec timiāna lapiņas.

Uz pannas izkausē sviestu un liec klāt sīpolus, ķiplokus un timiāna lapiņas sautēties uz mazas uguns – sautē līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.

Kad bietes gatavas, tad tās nomizo.

Bietes, buljonu un sīpolus liek blenderī, pievieno sarkanvīnu vai etiķi, sezama eļļu un sāli pēc garšas. Visu sablenderē.

Kazas sieru uzgriež vai uzplūkā smalkāk, pievieno kapātus zaļumus, nedaudz sāli un sezama eļļu.

Zupu pasniedz karstu ar kazas sieru pa virsu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti