Boloņas mērce

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa
     400 g
  • Pupiņas konservētas Rimi
     400 g
  • Tomāti savā sulā
     400 g
  • Burkāni
     150 g
  • Šalotes sīpoli
     90 g
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     30 g
  • Svaigs baziliks
     20 g
  • Brūnais cukurs
     15 g
  • Pipari malti
     4 g
  • Sāls
     3 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viss labais un garšīgais ir pavisam vienkāršs. Iederēsies lieliski rudens un ziemas pusdienās, kad gribas siltu un omulīgu maltīti.

Sagriez sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos.Sagriez sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos.

Katliņā karsē olīveļļu un apcep sīpolus, burkānus, pieber cukuru.

Pievieno malto gaļu un ķiploku. Cep līdz kļūst zeltaini brūni.

Pievieno tomātus savā sulā un sulu no konservētām pupiņām.

Samazini karstumu un lēnām vāri vismaz 40 minūtes, līdz mērce iebiezinās.

Pievieno pupiņas, sāli un piparus.

Sakapā baziliku, pieber mērcei un pusdienas gatavas.

Mērci var pasniegt ar makaroniem, dārzeņiem, pildīt tortiljās.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.