Biezpiena klimpas ar zemeņu smēriņa mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Biezpiena klimpas ar zemeņu smēriņa mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Klimpām

  • Pilnpiena biezpiens
     275 g
  • Sāls
     0.33 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     135 g

Mērcei

  • Zemeņu smēriņš
     90 g
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Ūdens
     180 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpienu sajauc ar miltiem, sāli un cukuru.
Izmīci, līdz izveidojas plastilīnam līdzīga, bet garda masa.
Sadali 2–4 daļās un izrullē pirksta diametra desā. Sagriez to klimpās.
Katlā liec visas mērces sastāvdaļas un karsē, līdz izveidojas mērce.
Klimpas liec vārīties verdošā ūdenī. Kad klimpas uzpeld, tās ir gatavas.
Pasniedz siltas, bet tikpat labi garšo arī atdzisušas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes