Brusketas

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Ciabatta
     1 gabali
  • Tomāti (plūmju)
      8 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Parmezāna siers
     30 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols sarkanais
     1 gab.
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Melnie pipari
     0.25 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brusketas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Maizi sagriez šķēlēs, iezied ar olīveļļu un kārto uz cepamās pannas.
Liec cepeškrāsnī un grauzdē apmēram 5-10 minūtes.
Tomātus sagriez mazos kubiņos un liec bļodā, pievieno sasmalcinātu baziliku, smalki sarīvētu parmezāna sieru un ķiplokus, kas izspiesti caur ķiplokspiedi.
Pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, balzamiko etiķi, sāli un piparus.
Visu samaisi.
Kārto uz svaigi grauzdētām maizītēm un nekavējoties pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Krēmsiera uzkoda

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes