Brusketas

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Ciabatta
     1 gabali
  • Tomāti (plūmju)
      8 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Parmezāna siers
     30 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols sarkanais
     1 gab.
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Melnie pipari
     0.25 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brusketas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Maizi sagriez šķēlēs, iezied ar olīveļļu un kārto uz cepamās pannas.
Liec cepeškrāsnī un grauzdē apmēram 5-10 minūtes.
Tomātus sagriez mazos kubiņos un liec bļodā, pievieno sasmalcinātu baziliku, smalki sarīvētu parmezāna sieru un ķiplokus, kas izspiesti caur ķiplokspiedi.
Pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, balzamiko etiķi, sāli un piparus.
Visu samaisi.
Kārto uz svaigi grauzdētām maizītēm un nekavējoties pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli