Buberts ar dzērveņu ķīseli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Buberts

  • Manna
     110 g
  • Piens
     560 g
  • Cukurs
     80 g
  • Olas
     4 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Ķīselis

  • Dzērvenes
     200 g
  • Ūdens
     800 ml
  • Cukurs
     120 g
  • Kartupeļu ciete
     3 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā ielej nedaudz ūdeni un pienu, pieber šķipsniņu sāls.

Silda līdz pirmajam burbulim.

Samazina uguni un maisot pakāpeniski pievieno mannu.

Lēnām vāra un turpina maisīt, līdz manna uzbriedusi. Apmēram 5 min. 

 Noņem no uguns un mazliet atdzesē.  

Pa to laiku atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, lai nav jūtami cukura graudiņi.

Iegūto masu iemaisa nedaudz padzisušā mannā. 

Turpina atdzesēt.

Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. 

Kad putra atdzisusi, tajā iecilā sakultos olu baltumus.

Gatavo ķīseli. 

Katlā ber dzērvenes, saspaida, aplej ar ūdeni (lai dzērvenes tiktu nosegtas) un vāra, kamēr dzērvenes ir izšķīdušas.

Nokāš, lai nebūtu biezumu.

Pievieno cukuru atkarībā no tā, cik saldu vai skābu vēlas ķīseli.

Pielej ūdeni un karsē.

Beigās pievieno nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Maisa līdz pirmajam burbulim. Ņem nost no uguns un atdzesē.

Putru pasniedz ar ķīseli.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti