Budas bļoda ar humosu, kimči un pētersīļu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Budas bļoda ar humosu, kimči un pētersīļu mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Humoss

  • Grauzdētas sezama sēklas
     40 g
  • Olīveļļa
     200 g
  • Vārīti turku zirņi
     500 g
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pētersīļu mērce

  • Pētersīļu lapas
     2 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     300 g
  • Rauga pārslas
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas

Budas bļoda

  • Kimči
     450 g
  • Burkānu salāti ar ķirbju sēklām
     1 gab.
  • Gurķis
     1 gab.
  • Baltais redīss
     1 gabali
  • Cukīni
     1 gabali
  • Konservētas sarkanās pupiņas
     240 g
  • Sēnes
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Budas bļoda ar humosu, kimči un pētersīļu mērci

Gatavo humosu: grauzdētās sezama sēklas liec blenderī, pievieno olīveļļu un sablendē.
Pievieno turku zirņus, citrona sulu, sāli pēc garšas un nedaudz ūdens, blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pētersīļu mērces pagatavošanai pētersīļu lapas liec blenderī, pievieno olīveļļu un sablendē, līdz izveidojas viendabīga mērce.
Pievieno rauga pārslas un sāli un sablendē vēlreiz.
Dārzeņus nomizo, sagriez mazākos gabalos un liec bļodā.
Pievieno humosu, kimči, burkānu salātus un pupiņas.
Apcep sēnes un pievieno bļodai.
Pārlej ar pētersīļu mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti