Burkāni ar medu un ķiploku

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Burkāni ar medu un ķiploku
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     500 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ūdens
     30 ml
  • Timiāns
      5 zariņi

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo burkānus un sagriz vienāda biezuma gabalos, lai tie vienādi pagatavotos.
Uz vidēja karstuma pannas izkausē sviestu ar eļļu un liec sautēt burkānus, ik pa laikam apmaisot.
Samaisi medu ar rīvētu ķiploku, sāli, timiānu, laima sulu un ūdeni.
Kad burkāni viegli karamelizējušies, pievieno medus mērci un sautē, līdz tie gatavi.
Ja burkāni pēc mērces notvaicēšanās vēl ir cieti, pievieno vēl nedaudz ūdens un ļauj tam atkal iztvaikot.
Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām, salātiem vai biezeņiem vai lieto kā piedevu zivīm vai putna gaļai.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli