Burkāni ar medu un ķiploku

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Burkāni ar medu un ķiploku
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     500 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ūdens
     30 ml
  • Timiāns
      5 zariņi

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo burkānus un sagriz vienāda biezuma gabalos, lai tie vienādi pagatavotos.
Uz vidēja karstuma pannas izkausē sviestu ar eļļu un liec sautēt burkānus, ik pa laikam apmaisot.
Samaisi medu ar rīvētu ķiploku, sāli, timiānu, laima sulu un ūdeni.
Kad burkāni viegli karamelizējušies, pievieno medus mērci un sautē, līdz tie gatavi.
Ja burkāni pēc mērces notvaicēšanās vēl ir cieti, pievieno vēl nedaudz ūdens un ļauj tam atkal iztvaikot.
Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām, salātiem vai biezeņiem vai lieto kā piedevu zivīm vai putna gaļai.

Saistītās receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Siera standziņas

30min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.