Burkānlaša maizītes

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Burkānlaša maizītes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marinādei

  • Nori lapas
     4 gab.
  • Sojas mērce
     8 ēdamk.
  • Galda etiķis
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burkānus sagriez mazos, garenos gabaliņos – līdzīgi kā mazas laša filejas gabaliņus.
Smalki sakapā nori lapas un liec bļodā.
Nori lapām pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un samaisi.

Marinādi pārlej burkāniem un atstāj marinēties uz nakti ledusskapī.

Burkānus izklāj uz cepampapīra un cep krāsnī 180 grādos 20–30 minūtes, līdz burkāni mīksti, bet vēl nedaudz stingras tekstūras.
Atstāj, lai burkāni atdziest, un tad pasniedz uz maizītes ar svaigiem sīpoliem, kaperiem, dillēm, melnajiem pipariem un citrona suliņu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti