Butes fileja ar zirnīšiem un kukurūzu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Svaiga vai saldēta butes fileja
     400 g
  • Zaļie zirnīši, svaigi lobīti vai saldēti
     3 saujas
  • Saldā kukurūza, vārīta, konservēta vai saldēta
     3 saujas
  • Laims
     1 gab.
  • Sviests ar zaļumiem
     2 ĒK
  • Svaigas piparmētras
     1 sauja
  • Ķiploki
     2 daiviņas
  • Svaigs čili
     1/2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja butes filejai ir āda, to noņem. Fileju sagriež divos gabalos. Sakarsētā pannā liek vienu ēdamkaroti sviesta un zivi cep uz mērenas liesmas 3-4 minūtes no katras puses.

Smalki sagriež ķiploku un apcep sviestā. Pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, čili, sāli un piparus pēc garšas. Sautē 2-3 minūtes, jo zirnīšus nepieciešams tikai nedaudz apsautēt, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu un krāsu.

Tad pieliek sagrieztu piparmētru un sulu no ½ laima.

Pasniedz kopā ar butes fileju, ko apslacina ar atlikušo laima sulu. Ja nepieciešams, butes filejai uzber vēl pavisam nedaudz sāls un piparu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.