Cāļa nageti ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Cāļa nageti ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rievoti kartupeļi frī Rimi (saldēti)
     220 g
  • Vistas fileja
     300 g
  • Ola
     1 gab.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas milti
     150 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Eļļa
      fritēšanai

Mērce

  • Majonēze Hellmann's
     4 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Strēmelītēs sagriež vistas fileju un apviļā kviešu miltos.

Tad liek sakultā olā un panē kukurūzas miltos, kas sajaukti ar sāli.

Eļļā izvāra kartupeļus un nagetus atsevišķi, sākot ar nagetiem, jo tie ilgāk saglabā siltumu.

Kartupeļus pēc fritēšanas pārkaisa ar sāli.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pasniedz. 

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes