Cāļa nageti ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Cāļa nageti ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rievoti kartupeļi frī Rimi (saldēti)
     220 g
  • Vistas fileja
     300 g
  • Ola
     1 gab.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas milti
     150 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Eļļa
      fritēšanai

Mērce

  • Majonēze Hellmann's
     4 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Strēmelītēs sagriež vistas fileju un apviļā kviešu miltos.

Tad liek sakultā olā un panē kukurūzas miltos, kas sajaukti ar sāli.

Eļļā izvāra kartupeļus un nagetus atsevišķi, sākot ar nagetiem, jo tie ilgāk saglabā siltumu.

Kartupeļus pēc fritēšanas pārkaisa ar sāli.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pasniedz. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti