Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Čauders jeb chowder ar arktisko paliju
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests50 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sīpols1 gab.
-
Burkāns2 gab.
-
Baltvīns125 ml
-
Milti35 g
-
Piens500 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Buljons (zivs, dārzeņu vai vistas)500 ml
-
Kartupeļi (lieli)2 gab.
-
Kukurūza300 g
-
Sāls, piparipēc garšas
-
Arktiskā palija700 g
-
Saldēti zaļie zirnīši200 g
-
Dillesdekorēšanai
-
Lociņidekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svētku čauders (chowder) ir krēmīga un garda zivju zupa ar kartupeļiem un dārzeņiem, bagātināta ar saldo krējumu un pienu. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un siltu bageti.
Izkausē sviestu zupas katlā, pievieno ķiplokus un sīpolus, sautē 5 minūtes.
Pievieno burkānus un vīnu, pasautē vēl 3 minūtes.
Pieber miltus, samaisi un lēnām pievieno buljonu. Pielej pienu un krējumu, liec katlā arī kartupeļus, kukurūzu, sāli un piparus. Visu uzvāri, līdz burbuļo, tad samazini karstumu un vāri 8 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
Pievieno zivi un zirnīšus, vāri vēl 3-5 minūtes. Ielej zupu terinē vai bļodiņās, apkaisi ar dillēm un lociņiem. Var pasniegt ar siltu bageti.