Sastāvdaļas
-
Pīles krūtiņa1 gab.
-
Dateles3 gab.
-
Melnās pupiņas100 g
-
Pīles aknas200 g
-
Sīpols1 gab.
-
Mazs burkāns1 gab.
-
Baltie graudu pipari7 gab.
-
Konjaks50 g
-
Sviests40 g
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cepta pīle ar pīles aknu pastēti
Dateles 12 stundas noturi konjakā, izņem kauliņus.
"Dateļu konjaku" izmanto pastētes gatavošanā vēlāk.
Sagriez pīles aknas un apcep.
Cepot pievieno sīpolu, burkānu un piparus.
Atdzesē un sablendē aknas ar sviestu un datelēm, pievienojot konjaku un sāli.
Pīles krūtiņu nosusini, pārkaisi ar sāli un pipariem.
Liec cepties pannā 3 minūtes no katras puses, vispirms ar ādu uz leju uz mērenas uguns.
Cepšanu pabeidz iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180ºC 10 – 15 minūtes.
Melnās pupiņas novāri dārzeņu buljonā.
Taukus no pīles krūtiņas cepšanas iecilā pupiņās.
Visas iepriekš sagatavotās sastāvdaļas pasniedz Mārtiņdienā, piedzerot vīnu un atceroties mani.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.