Cepta puķkāposta tako

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Cepta puķkāposta tako
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Sāls
     1 Ēdamkarote
  • Taco garšvielas
     2 Ēdamkarote
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 Ēdamkarote
  • Liels avokado
     1 Gabali
  • Tomāts
     150 g
  • Gurķis
     200 g
  • Redīsi
     150 g
  • Maurloki
     1 Tējkarotes
  • Piparmētras
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 Ēdamkarote
  • Laima miziņa
     0.5 gabali
  • Skābais krējums
     4 Ēdamkarote
  • Mērce Salsa
     4 Ēdamkarote
  • Tako laiviņas Rimi Planet
      12 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, un, kad verdošs, pieliec sāli un liec iekšā puķkāpostu ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.

Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min-1 stundu, kamēr kļūst zeltains.

Izņem un sadali mazākās galviņās.

Avokado (saspaidītu ar dakšiņu) samaisi ar tomātu (smalki sakapātu), 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem. 

Gurķus (plāni sagrieztus) samaisi ar redīsiem (plāni sagrieztiem), maurlokiem (smalki sakapātiem), piparmētru (smalki sakapātu), sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu. 

Krējumu samaisi ar laima miziņu (smalki sarīvētu). 

Pasniedz: tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tumšā alus picas mīkla

2h 30min • Vidēji grūti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti