Cepta puķkāposta tako

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Cepta puķkāposta tako
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Taco garšvielas
     2 ēdamk.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Liels avokado
     1 gab.
  • Tomāts
     150 g
  • Gurķis
     200 g
  • Redīsi
     150 g
  • Maurloki
     1 tējk.
  • Piparmētras
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Laima miziņa
     0.5 gab.
  • Skābais krējums
     4 ēdamk.
  • Mērce Salsa
     4 ēdamk.
  • Tako laiviņas Rimi Planet
      12 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni, un, kad verdošs, pieliec sāli un liec iekšā puķkāpostu ar zieda daļu uz leju. Vāri 10 minūtes.

Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Nokās puķkāpostu, liec uz pannas, uzlej eļļu, uzber garšvielas un iemasē.

Liec krāsnī cepties 40 min-1 stundu, kamēr kļūst zeltains.

Izņem un sadali mazākās galviņās.

Avokado (saspaidītu ar dakšiņu) samaisi ar tomātu (smalki sakapātu), 1 ēd. k. eļļas, sāli un pipariem. 

Gurķus (plāni sagrieztus) samaisi ar redīsiem (plāni sagrieztiem), maurlokiem (smalki sakapātiem), piparmētru (smalki sakapātu), sāli, pipariem un 1 ēd. k. eļļu. 

Krējumu samaisi ar laima miziņu (smalki sarīvētu). 

Pasniedz: tako laiviņā liec tomātus, avokado, salsu, puķkāpostus un krējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti