Cepta sviesta ķirbja, zilā siera un timiāna tarte

  • Sagataves 1h 30min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     225 g
  • Sviests
     125 g
  • Sāls
      šķipsniņa

Pildījums

  • Eļļa
     1 ĒK
  • Lieli sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Lielas olas
     3 gab.
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Zilais siers
     125 g
  • Svaigs timiāns
     1 šķipsniņa
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Sviesta ķirbim

  • Sviesta ķirbis
     700 g
  • Eļļa
     2 ĒK
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni uz 200˚C.

Sagriež sviesta ķribi mazos kubiciņos, saliek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru, apslaka ar eļļu, pārber ar timiānu, sāli un pipariem. Liek cepties uz 40 min vai līdz tas ir mīksts. Izņem un ļauj atdzist.

Pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sagrieztos sīpolus, pārkaisa ar sāli un apcep pannā apmēram 10 minūtes. Noņem no uguns un ļauj atdzist.

Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa. Ieliek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.

Jaunā bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu, pieliek timiāna lapiņas, sāli un piparus.

Krāsns temperatūru samazina uz 180˚C.

Tartes forma izklāj mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10 - 15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

Izņem no krāsns, ieber cepto ķirpi, zilo sieru un apceptos sīpolus. Pārlej ar olu masu. Uzber pa virsu pāris timiāna lapiņas un liek cepties uz 30 - 35 min.

Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist, pirms ņem ārā no cepamformas.

Pasniedz siltu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.