Cepta sviesta ķirbja, zilā siera un timiāna tarte

  • Gatavošana 2h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     225 g
  • Sviests
     125 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pildījums

  • Eļļa
     1 Ēdamkarote
  • Lieli sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Lielas olas
     3 gab.
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Zilais siers
     125 g
  • Svaigs timiāns
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Sviesta ķirbis

  • Sviesta ķirbis
     700 g
  • Eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni uz 200°C.

Sagriež sviesta ķribi mazos kubiciņos, saliek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru, apslaka ar eļļu, pārber ar timiānu, sāli un pipariem. Liek cepties uz 40 min vai līdz tas ir mīksts. Izņem un ļauj atdzist.

Pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sagrieztos sīpolus, pārkaisa ar sāli un apcep pannā apmēram 10 minūtes. Noņem no uguns un ļauj atdzist.

Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa. Ieliek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.

Jaunā bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu, pieliek timiāna lapiņas, sāli un piparus.

Krāsns temperatūru samazina uz 180°C.

Tartes formā izklāj mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10-15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist, pirms ņem ārā no cepamformas.

Pasniedz siltu.

Izņem no krāsns, ieber cepto ķirbi, zilo sieru un apceptos sīpolus. Pārlej ar olu masu. Uzber pa virsu pāris timiāna lapiņas un liek cepties uz 30-35 min.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes