Cepts lasis ar dārzeņiem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Cepts lasis ar dārzeņiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Cepts lasis

  • Lasis bez ādas un asakām
     500 g
  • Tako garšvielu maisījums
     3 Ēdamkarote
  • Zirnīšu pākstis
     300 g
  • Mazi gurķi
     4 gabali
  • Mazie tomāti
     200 g
  • Rukolas dīgsti
      pasniegšanai

Mērce

  • Avokado eļļa
     4 Ēdamkarote
  • Piparmētra
     1 Tējkarotes
  • Baziliks
     1 Tējkarotes
  • Pētersīlis
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Laša virsmu iesmērē ar tako garšvielām.

Pārloki lielu cepamā papīra gabalu uz pusēm un vienas puses vidū liec lasi.

Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.

Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.

Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm.

 

Tikmēr sagatavo mērci, visu sajaucot kopā (zaļumus smalki sakapā). Uzvāri katlā ūdeni, kad verdošs, liec iekšā zirnīšus uz 1 minūti un uzreiz nokās, ieliekot ledus aukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās.

Kad lasis gatavs, izņem, attaisi vaļā un ieelpo skaisto aromātu. 

Pārcel traukā un pa virsu liec gurķus (sagrieztus plānās šķēlēs), tomātus (sagrieztus uz pusēm), zirnīšus un mērci. 

Uzber dīgstus un piparus un pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti