Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru Halloumi

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Cepts puķkāposts ar tomātu mērci un sieru Halloumi
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     1 Gabali
  • Sviests
     30 g
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Fenheļa vai kumīna sēklas
     0.33 Tējkarotes
  • Oregano
      nedaudz
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Siers Halloumi
     250 g
  • Tomātu mērce
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pievieno palielu karoti sāls.

Ieliec kāpostu, ar kacenu uz augšu. 

Vāri 10 minūtes. Izņem, nokās un atdzesē 10 minūtes. 

 

Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. 

Bļodā samaisi izkausētu sviestu, eļļu, timiānu, sēklas, sāli un piparus. 

Liec pannā puķkāpostu ar kacenu uz leju, sasmērē ar eļļas maisījumu, vienmērīgi pārklājot visu puķkāpostu, un liec krāsnī uz stundu, lai cepas vidējā nodalījumā, kamēr kļūst zeltains. 

 

Tikmēr keramikas traukā liec tomātu mērci, ko gatavoji dienā, virsū kārto Halloumi (5 mm biezās šķēlītēs). 

Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, liec pannu krāsnī un cep, kamēr gatavs. 

Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu. 

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes