Cēzara salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Anšovu filejas
     6 gab.
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Olas dzeltenums
     2 gab.
  • Citronu sula
     2 ĒK
  • Dijon sinepes
     3/4 TK
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Rapšu eļļa
     125 ml
  • Parmezāns
     3 ĒK
  • Svaigi malti pipari
     1 TK

Grauzdiņiem

  • Olīveļļa
     3 ĒK
  • Balmaize
     pēc izvēles
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Salātiem

  • Romiešu salātu galvas
     2 gab.
  • Parmezāns
     pasniegšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo mērci.

Smalki sakapā anšovu filejas, ķiploku un pievieno šķipsniņu sāls.

Ar naža asmens sānu pieplacina masu pie dēlīša, lai izveidotos tāda kā pasta. Ieber to bļodiņā. 

Ar putojamo slotiņu iemaisa olu dzeltenumus, citronu sulu un sinepes.

Pamazām pielej eļļas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz mērce kļuvusi bieza.

Pievieno parmezāna sieru, sāli un piparus, kārtīgi samaisa.

Gatavo grauzdiņus.

Uzkarsē krāsni līdz 190°C.

Ar rokām saplucina baltmaizīti un saliek uz cepampannas.

Pārlej ar olīveļļu un apber ar sāli un pipariem pēc garšas.  Apmaisa.

Liek cepties uz 10-15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.

Gatavo salātus.

Romiešu salātu galvām atdala katru salātlapu.

 

Parmezāna sieru nerīvē uz smalkās rīves, bet, izmantojot mizojamo aparātu .

Salātlapas, grauzdiņus un mērci liek bļodā un samaisa. 

Tad liek uz šķīvja un pasniedz ar parmezāna strēmelēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!