Sastāvdaļas
-
Arborio rīsi400 g
-
Sīpoli Shallots2 gab.
-
Olīveļļa50 ml
-
Salvijas lapas10 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Ķirbju biezenis300 g
-
Buljons (pēc izvēles)600 ml
-
Sausais baltvīns100 ml
-
Cietais siers rīvēts40 g
-
Saldais krējums100 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Krēmīgs ķirbju risoto ar aromātiskām salvijas lapiņām un vieglu baltvīna pieskārienu – elegants, sildošs ēdiens, kas apvieno maigas garšas un samtainu tekstūru. Ideāli piemērots rudens vakariņām vai īpašiem mirkļiem.
Sagriez sīpolu mazos kubiņos, sakapā ķiploku.
Sakarsē pannā eļļu un pievieno salvijas lapas, apcep, lai tās kļūst kraukšķīgas un eļļa iegūst garšu.
Izņem lapiņas no pannas un liec eļļā sautēties sīpolus un ķiploku.
Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vīnu.
Notvaicē, pievieno ķirbju biezeni.
Maisot rīsus, ik pa laikam pielej nedaudz buljona.
Turi to pa rokai, lai ik pa brīdim papildinātu, tāpēc buljonam jābūt siltam.
Uzņem laiku – tieši 20 minūtes, tad rīsi būs gatavi.
Kad tie kļuvuši krēmīgi, pielej saldo krējumu un noņem pannu no uguns.
Iemaisi rīvētu sieru, pievieno sāli, ja nepieciešams, un pasniedz ar kraukšķīgām salvijas lapiņām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.