Ķirbju risoto

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ķirbju risoto
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Arborio rīsi
     400 g
  • Sīpoli Shallots
     2 gab.
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Salvijas lapas
     10 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ķirbju biezenis
     300 g
  • Buljons (pēc izvēles)
     600 ml
  • Sausais baltvīns
     100 ml
  • Cietais siers rīvēts
     40 g
  • Saldais krējums
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīgs ķirbju risoto ar aromātiskām salvijas lapiņām un vieglu baltvīna pieskārienu – elegants, sildošs ēdiens, kas apvieno maigas garšas un samtainu tekstūru. Ideāli piemērots rudens vakariņām vai īpašiem mirkļiem.

Sagriez sīpolu mazos kubiņos, sakapā ķiploku.

Sakarsē pannā eļļu un pievieno salvijas lapas, apcep, lai tās kļūst kraukšķīgas un eļļa iegūst garšu.

Izņem lapiņas no pannas un liec eļļā sautēties sīpolus un ķiploku.

Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vīnu.

Notvaicē, pievieno ķirbju biezeni.

Maisot rīsus, ik pa laikam pielej nedaudz buljona.

Turi to pa rokai, lai ik pa brīdim papildinātu, tāpēc buljonam jābūt siltam.

Uzņem laiku – tieši 20 minūtes, tad rīsi būs gatavi.

Kad tie kļuvuši krēmīgi, pielej saldo krējumu un noņem pannu no uguns.

Iemaisi rīvētu sieru, pievieno sāli, ja nepieciešams, un pasniedz ar kraukšķīgām salvijas lapiņām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes