Paelja ar vistu un garnelēm

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Paelja ar vistu un garnelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cāļa stilbi Rimi bez locītavas
     400 g
  • Saldētas garneles
     200 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Kūpināta paprika Rimi saldā
     2 tējk.
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Buljona kubiņi Rimi ar vistas gaļas garšu
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Čili pipars
     1 gab.
  • Zaļie zirnīši Rimi saldēti
     200 g
  • Apaļgraudu rīsi Rimi
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krāsaina un aromātiska paelja ar vistu un garnelēm – vienkārša, ātri pagatavojama un izdevīga vakariņu izvēle! Sulīga gaļa, jūras veltes, dārzeņi un rīsi apvienojas gardā spāņu klasikas interpretācijā.

Sīpolu, burkānu un papriku sagriez kubiņos, ķiploku smalki sakapā.

Katliņā lej litru ūdens, uzvāri un tajā izšķīdini buljona kubiņu.

Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep cāļa stilbiņus, līdz tie kļūst zeltaini.

Pievieno sīpolu, burkānu un ķiploku, ik pa brīdim apmaisot.

Sakapā čili piparu un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri un papriku – visu mazliet pasautē.

Pannā ieber rīsus, pievieno buljonu un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram 15 minūtes, ik pa brīdim viegli apmaisot.

Pa to laiku sakapā pētersīļus. Kad rīsi gandrīz gatavi, pa virsu uzber zaļos zirnīšus, garneles un sakapātus pētersīļus.

Pannai uzliek vāku un turpina sautēt, līdz viss ir gatavs. Pasniedz ar daivās sagrieztu citronu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Reņģu friti

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nūdeļu zupa burkā

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes