Omes aveņu ievārījums

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Omes aveņu ievārījums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Avenes
     1 kg
  • Cukurs Rimi
     800 g
  • Citronskābe
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Avenes pārlasa un liek katlā.

Pārber ar cukuru un liek vārīties.

Ogām vāroties izveidosies putas, tās vari nesmelt uzreiz, pavāri kādas 10 minūtes un tad vari noņemt, kad ievārījums palicis biezāks, krāsa kļuvusi izteiksmīgāka.

Turpini vārīt ievārījumu vēl vismaz 10 minutes, tad pievieno citronskābi. Pavāri līdz ievārījums šķiet gana biezs.

Pildi izkarsētās, tīrās burkās un aizver vai aizvāko serilos vāciņos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bazilika pesto

5min • Viegli

Brokastu kama jogurts

3min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes