Cūkas rilete

  • Gatavošana 5h 15min
  • Vidēji grūti
Cūkas rilete
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkas kakla karbonāde
     1 kg
  • Cūkas speķis/treknums
     200 g
  • Baltvīns Chardonnay
     150 ml
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Kadiķu ogas
      5 gab.
  • Sāls
     1.5 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns (tikai lapiņas)
      1 zariņš
  • Timiāns
      10 zariņi
  • Ķimenes
     0.5 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 

Čuguna katlā liec visas sastāvdaļas, uzliec vāku un liec krāsnī uz 4-5 stundām, līdz brīdim, kad gabaliņi jūk ārā.

Vari arī gatavot spiediena katlā, laiku samazinot uz 2,5 stundām.

Nokās sietiņā gaļu, šķidrumu saglabājot.

Gaļu ar dakšiņām saplēs, lai ir kā rilete, un liec vienā terīnes traukā vai vairākās mazākās burkās. Atdzesē. 

Kad atdzisis, uzlej pa virsu tikai tauku daļu no šķidruma, kas palicis bļodā.

Liec ledusskapī atdzist un baudi pēc kādām 12 stundām. 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli