Sastāvdaļas
Ragū
-
Cūkgaļas kakla karbonāde300 g
-
Bazilika pesto Selection by Rimi1 ēdamk.
-
Sojas mērce1 ēdamk.
-
Balzamiko1 tējk.
-
Eļļa1 ēdamk.
-
Tomāti savā sulā Rimi900 g
-
Sālspēc garšas
Biezenim
-
Ziedkāposts2 gab.
-
Kartupelis6 gab.
-
Piens Rimi500 ml
-
Sviests Rimi Smart90 g
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīgais cūkgaļas un biešu ragū ar pienā vārīto ziedkāpostu biezeni rotās Tavu galdu Latvijas svētkos, piedāvājot viesiem gardu ēdienu sarkanbaltsarkanā krāsā.
Sagriež gaļu palielos kubos un sajauc ar pesto.
Katlā lej eļļu un cep gaļas gabaliņus. Pielej sojas mērci un etiķi. Pievieno tomātus savā sulā un uzliek katlam vāku. Nedaudz samazina temperatūru un sautē 40 minūtes.
Sagriež bietes tāda paša lieluma gabalos kā gaļu un pievieno ragū. Turpina sautēt vēl 20-30 minūtes. Ja mitrums sautējumā kļūst par maz, pievieno nedaudz ūdeni.
Paralēli citā katlā liek nomizotus kartupeļus ar ziedkāpostiem un pienu. Pienam jābūt tik daudz, lai noklātu dārzeņus. Var pievienot nedaudz ūdeni.
Pieliek sāli un vāra, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Nokāš sietā un ļauj liekajam ūdenim iztvaikot.