Cukīni kociņi – uzkoda vai veselīga piedeva maltītei

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vidēja lieluma cukīni kabači
     2 gab.
  • Kartupeļu ciete
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Iepakojums Jersikas čipšu ar tomātu, bazilika garšu (var izmantot arī citus)
     1 gab.
  • Majonēze vai skābs krējums
     200 g
  • Paprikas garšviela
      pēc garšas
  • Ķiploku sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     
  • Citrons
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavojam, izmantojot Latvijā ražotos Jersikas čipsus!

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzsmidzina tam eļļu. Ieslēdz krāsni uz 200 grādiem.

Sagriež cukīni 9x2 cm salmiņos. Ieliek plazmas maisiņā ar 2 ēd. k. kartupeļu cietes un sakrata maisiņu, lai sagrieztie cukīni apviļājas.

Sakuļ olas ar 1 ēd. k. paprikas garšvielas un ½ tējk. ķiploku sāls.

Sasmalcina paciņu čipsu blenderī.

Cukīni salmiņus iemērc olā un tad apviļā čipsu panējumā.

Liek pannā un cep 15–20 minūtes.

Kamēr cepas, sagatavo mērci: majonēzi vai krējumu, vai 50/50 maisījumu, sajauc ar sulu, kas izspiesta no ½ citrona, un sasmalcinātiem lokiem.

Salmiņus pasniedz ar mērcīti un ēd mērcējot.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!