Cukīni kociņi – uzkoda vai veselīga piedeva maltītei

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Cukīni kociņi – uzkoda vai veselīga piedeva maltītei
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Cukīni
     2 gabali
  • Kartupeļu ciete
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Čipsi ar tomātu un baziliku
     90 g
  • Majonēze vai skābais krējums
     200 g
  • Paprikas garšviela
      pēc garšas
  • Ķiploku sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Citrons
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavojam, izmantojot Latvijā ražotos Jersikas čipsus!

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzsmidzina tam eļļu. Ieslēdz krāsni uz 200 grādiem.

Sagriež cukīni 9x2 cm salmiņos. Ieliek plazmas maisiņā ar 2 ēd. k. kartupeļu cietes un sakrata maisiņu, lai sagrieztie cukīni apviļājas.

Sakuļ olas ar 1 ēd. k. paprikas garšvielas un ½ tējk. ķiploku sāls.

Sasmalcina paciņu čipsu blenderī.

Cukīni salmiņus iemērc olā un tad apviļā čipsu panējumā.

Liek pannā un cep 15-20 minūtes.

Kamēr cepas, sagatavo mērci: majonēzi vai krējumu, vai 50/50 maisījumu sajauc ar sulu, kas izspiesta no ½ citrona, un sasmalcinātiem lokiem.

Salmiņus pasniedz ar mērcīti un ēd mērcējot.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes